اگر به دنبال مطلع شدن از وضعیت سرعت اینترنت خود هستید, در ادامه این مقاله آموزش کاملی در رابطه با انواع روشهای تست سرعت اینترنت داده شده است.
با یادگیری این آموزشها شما میتوانید درک درستی از وضعیت اینترنت خود داشته باشید و به صورت لحظهای وضعیت اینترنت خود را تست و بررسی کنید.
معرفی ابزارهای تست سرعت اینترنت
برای انجام تست و بررسی ابزارهای مختلفی موجود است. دو سایت https://pishgaman.net/speedtest و https://www.speedtest.net دو تا از بهترین سایتهایی هستند که ابزار مورد نظر را به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار دادهاند. با استفاده از این دو ابزار میتوانید سرعت دانلود , سرعت آپلود , جیتر و پینگ اینترنت خود را تست و بررسی کنید. این ۴ گزینه, عوامل بسیار تاثیرگذاری برای وضعیت اینترنت شما هستند که با بد بودن وضعیت هرکدام شما با یک مشکل جداگانه مواجه هستید. در ادامه قبل از شروع تست ابتدا درباره این ۴ گزینه که باید بررسی شوند توضیح خواهیم داد.
سرعت دانلود : با بررسی این مقدار شما متوجه میشوید که سرعت دانلود فایلها با اینترنت شما چقدر است.
سرعت آپلود : وقتی میخواهید فایلی را در اینترنت بارگذاری کنید, این موضوع مربوط به سرعت آپلود شما است. یعنی شما با بررسی سرعت آپلود در اصل میزان سرعت بارگذاری فایلها در اینترنت را بررسی میکنید.
جیتر ( Jitter ) : یکی از عوامل مهم در کنترل کیفیت اینترنت است که به میزان تاخیر در انتقال بستههای داده اشاره دارد. برای مثال فرض کنید به صورت آنلاین در حال تماشای یک فیلم هستید, اگر کیفیت Jitter اینترنت شما پایین باشد, قسمتهایی از فیلم با وقفه نمایش داده میشود. اگر فیلم به صورت روان پخش شود و دچار پرش تصویر نشود یعنی جیتر اینترنت شما در حالت درست است. یا اگر در بازی شما مشکل Latency دارید, این موضوع ارتباط مستقیم با جیتر اینترنت شما دارد.
پینگ ( Ping ) : معیاری است که زمان رفت و برگشت بستههای داده را در اینترنت مشخص میکند. به زبان ساده میزان زمانی است که از دستگاه مورد استفاده شما به سمت مقصد ارسال میشود و برمیگردد. هر چه مقدار پینگ بالاتر باشد یعنی سرعت رفت و برگشت بستهها در اینترنت شما بیشتر است و هرچه این مقدار پایینتر باشد یعنی وضعیت پینگ اینترنت شما بهتر است.
آموزش پیشنهادی برای مطالعه بیشتر : آموزش بالا بردن امنیت پیج اینستاگرام
نحوه بررسی و تست وضعیت اینترنت با ابزار پیشگامان
ابتدا وارد یکی از این ابزارها شوید. ( تصاویر این آموزش طبق ابزار سایت Pishgaman است. ) سپس بر روی گزینه شروع تست کلیک کنید تا ابزار شروع به بررسی وضعیت کند.
طبق عکس زیر ابزار شروع به بررسی ۴ عوامل توضیح داده شده خواهد کرد :
در عکس بالا مشاهده خواهید کرد که ابزار در حال نمایش سرعت دانلود و آپلود است و همچنین مقدار جیتر و میزان پینگ شما را نمایش خواهد داد. در ادامه نکاتی را خواهیم گفت که بتوانید با استفاده از آنها وضعیت اینترنت خود را بررسی کنید.
- اگر مقدار جیتر یا پینگ دائماً در حال بالا پایین شدن باشد یعنی اینترنت شما مشکل دارد و در حالت نوسان قرار دارد. در این حالت باید با پشتیبانی ارائه دهنده خدمات خود ارتباط برقرار کنید و این موضوع را با آنها در میان بگذارید. این امکان وجود دارد که مشکل از مودم یا سیم کشی خانگی شما باشد که شامل موارد مختلفی میشود و باید با پشتیبان در این رابطه مشورت کنید تا بتوانید مشکل را پیدا کنید.
- اگر پینگ شما بالاتر از حالت زمانهای عادی باشد, یعنی سرعت رفت و برگشت بستهها طولانی تر از حالت عادی است و باید وضعیت اینترنت شما توسط پشتیبان بررسی شود.
به طور کلی باید هر چند وقت یکبار این بررسیها را انجام دهید و اگر فکر میکنید اینترنت شما در حالت معمول خود قرار ندارد باید با پشتیبانی ارتباط برقرار کنید و موضوع را با آن در میان بگذارید.
نحوه تست و بررسی وضعیت اینترنت با استفاده از CMD
اگر با کامپیوتر آنلاین هستید, ویندوز کامپیوتر دارای یک قابلیت است که با استفاده از آن میتوانید وضعیت اینترنت خود را بررسی و تست کنید. برای انجام اینکار ابتدا در جستجوی ویندوز متن CMD را تایپ کنید و وارد آن شوید که طبق تصویر زیر خواهد بود :
سپس در این صحفه متن ” Ping 4.2.2.4 -t ” را تایپ کنید و دکمه Enter را فشار دهید تا CMD وضعیت اینترنت شما را نمایش دهد که طبق عکس زیر خواهد بود :
در CMD منظور از Time مقدار Ping اینترنت شما است که در تصویر بالا میانگین پینگ ۹۴ تا ۱۰۲ است. ( لازم به ذکر است این پینگ برای اتصال به خارج از کشور است و اگر از امکانات داخل کشور استفاده کنید پینگ شما پایین تر خواهد بود. )
نکته : هرچه مقدار Time در این صفحه پایین تر باشد یعنی شما پینگ بهتری دارید و سرعت اینترنت شما در بهترین حالت است.
اگر در CMD مقدار پینگ به شما نمایش داده نمیشود یعنی اینترنت شما ایراد دارد و باید بررسی شود. در حالت معمول باید در صفحه CMD دائماً به شما یک پینگ ثابت و بدون قطعی نمایش داده شود که در عکس بالا نمونه آن را مشاهده میکنید.